*kasaze*


 
KazaloPortalPomoč pogostih vprašanjIščiRegistriraj seSeznam članovSkupine uporabnikovPrijava

Share | 
 

 Splošna navodila za obrambo za začetnike!

Go down 
AvtorSporočilo
BosstyŠtevilo prispevkov : 35
Registration date : 17/03/2009

ObjavljaNaslov sporočila: Splošna navodila za obrambo za začetnike!   Ned Apr 05, 2009 10:16 am

V tej fazi igre, ko je se cisto na zacetku je pomembno, da nekaj obrambe je. Vendar pa zaradi hitrega razvoja vem, da povecini vsi delajo na napadu. Tudi cisti obrambni igralci zdajle prav pride vsaka surovina zato ni nic narobe z nekaj napada. Tudi sam posedujem 100 strel. Zaradi njih bom jutri delal tretjo namesto drugo vas.

V startni fazi pac delajte obrambo po lastnih zmoznosti in presoji. V tej fazi igre bi naj imeli napadalni igralci vsaj za 30% populacije tudi obrambe medtem ko obrambni igralci vec obrambnih enot kot populacije. Dokler nimate 1000 enot tudi odsvetujem izdelavo oklepov zato, ker se enostavno ne splacajo. Potem pocasi dvigovat oklepe nekje do deset medtem ko nad deset pa sele ko imate ze res zadostne viske surovin. Vsi igralci morajo imeti za metropolo 15cropper. Edini razlog, da nimate za metropolo 15cropper je, da imate na res ugodni legi 9cropper z veliko zitnega bonusa v oazah ali pa da ste popoln noob. Galcem, ki bodo imeli metropolo obrambno svetujem, da si noter cimprej uredijo, barake, konjusnico, oklepe na 20 in pa vadbisce na 15 ali vec. Rimljanom in tevtonom odsvetujem obrambno metropolo razen, ce si tako res zelijo. Rimljanom zato, ker imajo od obrambe dobro samo pesadijo. Nobena rimska konjeniska enota ni obrambna enota! Zaradi tega ima rimljan v metropoli sposobnost narediti najvec 300 obrambnih enot na dan kar pa je krepko premalo. Tevtoni pa tako ali tako kraljujejo v napadu in morajo imet metropolo napadalni razen ce delajo kak obrambni tevton eksperiment. Vsi igralci tudi napadalni naj si vse supporte napolnijo z obrambno vojsko. Seveda imajo lahko tudi Galci z obrambno metropolo se kak 15c z napadom. Enako velja tudi za tiste z napadalnimi metropolami. Vendar pa vse ostale vasi naj bi imele obrambo.

V srednji fazi si dosti igralcev dela obrambno vojsko tako, da jo dela v enem mestu in tam naredu oklepe in vadbisce in potem iz tega naselja napolni supporte. To je sprejemljivo samo dokler delate v enem mestu vojsko za samo se najvec DVA druga supporta, ki sta povsem zraven tega mesta. Torej max 3 naselja polnit z enotami iz enega naselja. Kasneje ce imate dovolj surovin je zazeljeno, da se v vec naseljih zgradite barake, oklepe in vadbisca. Razlog zato je zelo enostaven. Ko obramba enkrat umre jo je potrebno HITRO nadomestit. Zdej ce obrambno vojsko delate v samo enem naselju in z njimi napolnite 10 supportov potem traja 5 tednov, da jo obnovite po morebitni popolni izgubi. To enostavno ne sme biti, ker ce se obramba enkrat zgubi je nujno, da imamo v enem tednu novo, sicer smo kot aliansa v tednu dveh lahko zradirani. Majhna oddaljenost pa mora biti zato, da lahko vojsko hitreje odpoklicete iz supportov in premikate kamor je potrebno. Jaz osebno sem storil to napako prvic ko sem igral. Na zacetku vojne sem imel 40000 falang vse narejene v enem naselju, ki so v raznih bunkerjih skopnele na 10k v enem tednu. Produkcija falang v barakah level 20 pa je 500 na dan. Po temu ko sem spoznal napako sem rabil en mesec, da sem izgradil barake, oklepe in vadbisca se v nekaj vec naseljih.

Naslednja pomembna stvar je Zitnice in Trgovski centri. Za obrambo so nujne zitnice. V naseljih z obrambo morajo biti vsaj dve in kar cimbolj polni rezerve. V naseljih, ki se branijo pa so zitnice tudi kljucnega pomena, ker velikost zitnice v bistvu doloca koliko obrambe se bo lahko postavilo noter. Za futranje svojih enot v bunkerjih boste rabili v bunkerje pretovorit vecje kolicine zita. Nekateri bunkerji so lahko stalni in precej opddaljeni in zato je treba ze v startu planirat, da bodo dolgorocno vsa obrambna naselja potrebovala trgovske centre na cimvisjem nivoju brez izjeme.

Obrambnih galcem svetujem, da si naredijo max 2-3 res tiste klasicne prave supporte. Po moznosti naj izberejo polje v blizini metropole z glino in cimvec zitnimi oazami. 9 cropper je po mojem mnenju res najboljsi za galca za idelavo obrambe. Potem ko je enkrat do konca izgrajen lahko gosti 3-4k obrambne vojske (odvisno od oaz). Surivinsko je dovlj mocen, da samega sebe podpira. V primeru, da izgubite obrambo se da visek zita na trznico za glino in les in lahko z maksimalno hitrostjo naredite novo obrambo v samo enem tednu. Osebno izdelujem falange povsod, medtem ko druide pa samo v metropoli in sicer tudi me tropoli v razmerju 1:3 v korist falang gledano po porabi zita. Ce zelite imate lahko tudi vec druidov in tudi v drugih naseljih vendar pa naj bodo falange prioriteta.

Rimska vojska je zelo draga in dela se pocasi. Rimljani potrebujejo zares veliko surovin za izgradnjo svoje napadalne vojske in pa tudi veliko surovin za izdelavo obrambne vojske tako da rimljani potrebujejo vec navadnih (ne cropperjev) polj. Pri temu naj prednjacijo tista s 5 zeleza oz. kar pac potrebujete. Osebno kot rimljan nikoli nisem uporabljal za obrambo nic drugega kot pretorjane. So sicer pocasni vendar pa zelo mocni.

Tevtoni so v startu serverja vedno zelo mocni. Prvi zacnejo delat nove vasi in imajo najvec vojske. Ker rimljani in galci rabijo malo vec, da zastartajo se morajo zato biti sposobni tudi sami malo branit. Sulica je v mojih oceh odlicna enota vendar pa rabi biti kot obrambna enota skupaj z drugimi enotami, ki imajo boljso obrambo proti pehoti. Paladini kot obrambna enota niso najboljsi, so pa dobri, ker se jih da ponucat tudi za ropanje. Osebno bi kot tevton delal nekje enega paladina na 2 ali 3 sulice.

Univerzalno zelo dobra obrambna enota so vohuni. To so Skavti, izvidniki in stezosledci. V tej fazi igre zadostna kolicina vohunov v naselju prepreci vecino napadov se preden se sploh zgodijo. Resnicno v vsako vas dajte vsaj 10 komadov in preseneceni boste koliko manj napadov boste imeli.


Pripravil: OceanSoul
Nazaj na vrh Go down
Poglej uporabnikov profil
 
Splošna navodila za obrambo za začetnike!
Nazaj na vrh 
Stran 1 od 1

Permissions in this forum:Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
*kasaze* :: Vodiči-
Pojdi na: